Preventie assistente – Tandartspraktijk Godent – Someren

Preventie assistente

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatig uw gebit te laten controleren.
Onze preventie assistentes kunnen u daarbij helpen. De preventie assistente is een tandarts assistente met een aanvullende opleiding. Ze richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen als gingivitis en parodontitis. Ze controleert de staat waarin het tandvlees verkeert en corrigeert daar waar nodig het poetsgedrag. Ze geeft patiënten instructie, voorlichting en voert gebitsreinigingen uit.

Onze preventie assistente kan:

 • Een poets instructie geven; dit klinkt simpel. Toch merken we dat we bijna al onze patiënten nog tips en trics kunnen leren waardoor het poetsen van de tanden een nog beter en schoner resultaat oplevert, met als gevolg ‘een gezonde mond’.
 • Maatwerk leveren voor de beste maat ragers in uw mond. De ruimtes tussen de tanden kunnen verschillen in grootte.  Zo kan het voorkomen dat u ragers in verschillende diameters zult moeten gebruiken en dat 1 maat niet voldoende is.
 • Een plaquekleuring uitvoeren om voor u duidelijk te maken welke plaquescore u heeft en waar de aandachtspunten zich bevinden.
 • Het aantal voedingsmomenten op een dag beoordelen en u daar tips en trics over geven, aangezien alles samenhangt met de gezondheid van het gebit.
 • Uitgebreid het tandsteen in de mond verwijderen met ons Newtron B. Led tandsteenverwijder apparaat.
 • Met onze EMS Airflow apparaten aanslag en tandsteen verwijderen door het gebruik van GUIDED BIOFILM THERAPY, dit is een nieuwe geavanceerde techniek van EMS Airflow om tandsteen, plaque en aanslag eenvoudig en vroegtijdig op te sporen en te verwijderen. Guided Biofilm Therapy is echt minimaal invasief en vermindert de behoefte aan sonische/ultrasonische instrumenten. Het is veilig, efficiënt en zacht voor tanden en zacht weefsel, implantaten en gerestaureerde elementen. Daarnaast is het efficiënt en bespaart tijd.


Ook voor kinderen kan onze preventie assistente veel doen. Wanneer de tandarts bij de controle ziet dat de mondhygiëne niet optimaal is dan verwijst de tandarts het kind naar de preventie assistente.

Zij gaat dan samen met het kind en de ouders werken aan de gezondheid van de mond.
Er wordt gekeken hoe het kind het beste voor het gebit kan gaan zorgen. Ze laat zien hoe het kind het beste de tanden kan poetsen en er wordt gesproken over wat het kind kan eten op een dag en hoe vaak er gegeten mag worden op een dag.
De volgende stappen kunnen doorlopen worden:
 • Plaque kleur test: hierbij kleuren we alle tanden met een vloeistof. Overal waar teveel plaque aanwezig is, zal de plaque roze kleuren. Dit wordt gemeten en getoond aan uw kind.
 • Poetsintructie met de tandenborstel die het kind gebruikt. Hierbij wordt de tell-show-do methode gebruikt
 • Er wordt tandsteen verwijderd en het gebit wordt gepolijst.
 • Voedingsadvies: Eet-drink momenten maximaal 6 per dag, water en thee onbeperkt, overige dranken beperken en combineren met voedingsmomenten.
 • Fluoride aanbrengen.

 

 

Ook kan er bij de kinderen vanaf het moment van doorbraak van de eerste blijvende kiezen geseald worden. Dit gebeurd ook bij de preventie assistente. Hierbij worden de diepe groeven in de kiezen voorzien van een beschermende laklaag. Poetsen is dan makkelijker en er blijven minder etensresten in de kiezen zitten. Hierdoor is ook de kans op gaatjes kleiner.

Wij nemen geen nieuwe patiënten aan.

Tandartspraktijk Godent neemt momenteel geen nieuwe patiënten meer aan. Om goede zorg te kunnen blijven dragen voor alle patiënten in onze praktijk en om te voorkomen dat de wachttijden bij een vervolgafspraak te lang worden is het noodzakelijk dat wij een stop hanteren voor het aannemen van nieuwe patiënten. Indien gewenst kunt u wel uw gegevens achterlaten via ons inschrijfformulier, u wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Wij nemen contact op wanneer onze agenda's weer ruimte hebben voor nieuwe patiënten.

Inschrijven