Implantologie - Tandartspraktijk Godent

Implantologie

Bij Tandartspraktijk Godent maken we zowel kronen, bruggen als protheses (klikgebit) op implantaten. In samenwerking met de afdeling kaakchirurgie in Helmond/Deurne en Geldrop vormen wij één team voor een optimaal eindresultaat.

Implantaten kunnen het beste vergeleken worden met een kunstwortel ter vervanging van een niet meer aanwezige tandwortel. Een implantaat wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar eerst uw tand of kies zat. Het groeit in korte tijd stevig vast in het kaakbot. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon, brug of kunstgebit geplaatst.

Wanneer u last heeft van een loszittend kunstgebit, kan er gekeken worden of er een overkappingsprothese gemaakt kan worden. Een overkappingsprothese is een kunstgebit dat geplaatst wordt op een aantal implantaten. Deze bevestiging mag niet permanent zijn, zodat het gebit op elk gewenst moment uit de mond genomen kan worden. Voor een overkappingsprothese worden twee pijlers aan de voorkant van de kaak geplaatst. Dit is om ervoor te zorgen dat de prothese  in zijn geheel over de implantaten heen valt en ze niet meer te zien zijn.

Deze twee implantaten kunnen met elkaar verbonden worden door een soort van staaf. De staaf, de zogenoemde steg, vormt een stevige brug tussen de pijlers. Aan deze steg kan de prothese worden bevestigd door een soort van klik verbinding.

 

Neem contact op met ons voor meer informatie. 

 

Wij nemen geen nieuwe patiënten aan.

Tandartspraktijk Godent neemt momenteel geen nieuwe patiënten meer aan. Om goede zorg te kunnen blijven dragen voor alle patiënten in onze praktijk en om te voorkomen dat de wachttijden bij een vervolgafspraak te lang worden is het noodzakelijk dat wij een stop hanteren voor het aannemen van nieuwe patiënten. Indien gewenst kunt u wel uw gegevens achterlaten via ons inschrijfformulier, u wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Wij nemen contact op wanneer onze agenda's weer ruimte hebben voor nieuwe patiënten.

Inschrijven