Infiltratie - Tandartspraktijk Godent - Someren

Witte vlekken

WITTE VLEKKEN VERWIJDEREN

Soms kan er sprake zijn van witte vlekken op de voortanden. Dit kan als esthetisch storend worden ervaren aangezien ze goed zichtbaar zijn. Met behulp van infiltratie technieken is het goed mogelijk om deze witte vlekken te verwijderen. Voordeel is dat hierbij niet geboord hoeft te worden!

 

Wat zijn witte vlekken?

Witte vlekken op de tand zijn eigenlijk een soort luchtbelletjes in het tandglazuur. Deze luchtbelletjes liggen net onder het oppervlak en geven de tand poreuze eigenschappen. Doordat de lichtweerkaatsing op deze luchtbelletjes in het glazuur anders is dan op normaal glazuur, krijg je een witte vlek.

 

Hoe ontstaan witte vlekken?

Witte vlekken zijn eigenlijk kleine problemen in het glazuur (de buitenste laag) van de tand. Deze kunnen van buitenaf ontstaan, bijvoorbeeld door een gaatje. Of ze ontstaan tijdens de ontwikkeling van de tand, zoals bijvoorbeeld door fluorose of een trauma in het verleden.

 

Hoe behandelen we witte vlekken?

Wanneer we deze witte vlekken willen behandelen, zullen we ervoor moeten zorgen dat we de ‘luchtbelletjes’ kunnen bereiken. Door middel van het toepassen van micro-abrasie (licht opschuren van het glazuur met speciale schurende pasta’s, zandstralen of etsen) maken we de porositeit zo goed mogelijk toegankelijk. Het glazuur gaat als het ware ‘open staan’. Dankzij het gebruik van micro-abrasie hoeven we dus niet te boren.

Afhankelijk van de diepte van de porositeit zal de micro-abrasie behandelingen een aantal keer herhaald moeten worden. Met een applicatie van ethanol kan gecontroleerd worden of de vlekken al verdwijnen. Als dit zo is, kan er infiltrant ICON toegepast worden. Dit is een vloeibaar vulmateriaal wat zich in de openstaande luchtbelletjes trekt, waardoor deze vollopen. Dit gehele proces kan tot wel 60 minuten duren.

Daarna wordt het infiltrant goed uitgehard en komt er nog een hele dunne toplaag esthetisch vulmateriaal op om het infiltrant goed te bedekken. Hierdoor houden we een mooi stabiel eindresultaat. Deze toplaag wordt mooi op hoogglans gepolijst.

Soms is er ook sprake van verkleurde vlekken of gele tanden. Dan kan er gekozen worden om de tanden eerst te bleken alvorens we met de infiltratie behandeling starten.

Wij nemen geen nieuwe patiënten aan.

Tandartspraktijk Godent neemt momenteel geen nieuwe patiënten meer aan. Om goede zorg te kunnen blijven dragen voor alle patiënten in onze praktijk en om te voorkomen dat de wachttijden bij een vervolgafspraak te lang worden is het noodzakelijk dat wij een stop hanteren voor het aannemen van nieuwe patiënten. Indien gewenst kunt u wel uw gegevens achterlaten via ons inschrijfformulier, u wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Wij nemen contact op wanneer onze agenda's weer ruimte hebben voor nieuwe patiënten.

Inschrijven